Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soutěže Ml. hasičů 12.6. a 25.6.2011

21. 7. 2011

Co se dělo u Mladých Hasičů v Olbramovicích?

 

Celoroční hra Plemen 2010/2011

8. května se MH zúčastnili jarního kola hry Plamen v Netvořicích, kde obsadili 8. místo z 19-ti družstev. Na soutěž jelo pouze družstvo starších. Mladším se nepodařilo ani na jedné schůzce se sejít v plném počtu tak, aby se mohlo nacvičovat. Mrzí mě to, ale nejen mě. Protože i mezi nimi jsou šikulové a díky těm co nechodili na schůzky, tak nemohli na soutěži předvést to, co se naučili.

Tak snad příště. 

Nový člen MH

Od 16. května máme nového člena MH Matěje Tůmu ze Zahradnic, který už za nás bude soutěžit v Postupicích.

V kroužku MH přestal pracovat Jan Kučera z Olbramovic. 

Soutěž „Požární ochrana očima dětí.“

Do této soutěže se přihlásilo 9 MH z našeho sboru a to v kategorii mladších a starších. Letošní ročník byl pro nás úspěšný. 31. května si na OSH v Benešově převzala Veronika Drábková odměnu a diplom za pěkné 2. místo v této soutěži. Veru gratulujeme. 

Veselá diabolka

12. června jelo 9 MH do Chotýšan se utkat ve střeleckém přeboru „Veselá diabolka“. Soutěž probíhala vyřazovacím způsobem. Z každého rozstřelu postoupil střelec s nejvyšším počtem nastřílených bodů. Tam se nejlépe umístila Adélka Kaprálková, která postoupila až do semifinále. No mezi námi, soutěžit ve střelbě i s 15 ti letým chlapáky a dostat se do semifinále? To je úspěch. Adélko, gratulujeme. 

A je to tady.

V sobotu 25. června je den na, který jsme se všichni moc těšili. Proč? V Postupicích se konal již 5. ročník soutěže mladých hasičů v požárních disciplinách. Na této soutěži jsme ani jednou nechyběli a dokonce jsme si přivezli i tři poháry. Letos jela 4 družstva. Jedno starší, dvě mladší a jedno družstvo přípravky (3 - 6 let). A jak jsme dopadli? Mladší A družstvo skončilo na 2. místě a přivezlo si pohár, B družstvo skončilo na 6. místě a přípravka na 10. místě ze 12 ti družstev. A starší? Po štafetách byli na 1. místě, ale UZEL na hadici při požárním útoku je odsunul na 4. místo. Vám všem patří gratulace a velký dík, protože vše jste zvládli na jedničku a moc se vám to povedlo. Doufám, že získaný pohár bude pro nás motivací do dalších soutěží, že ti prckové vydrží a nadále s námi budou bojovat o medailová místa v požárních soutěžích.

 

                                                                                      Za MH Dáša Tůmová 

foto Postupice:         

http://www.rajce.net/a5164075