Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zimní hasíkovo dobrodružství 23.2.08

26. 2. 2008

Dvě družstva olbramovických mladých hasičů s doprovodem se zúčastnila zimního Hasíkova dobrodružství v Kondraci a v okolí bájné hory Blaník.



Více převzato z http://www.kondrac.cz/aktuality/aktuality.php


V sobotu 23.2.2008 se k Blaníku sjelo přes 10 hasičských aut plných mladých hasičů, kteří se sem vydali na Zimní Hasíkovo dobrodružství. Přestože předpověď slibovala skoro jarní počasí, zima nás hodně potrápila. Vítr fučel a sem tam i zapršelo, ale hasiči nejsou z cukru, tak to všichni vydrželi.

 

Na startu u Louňovic každý z účastníků dostal dobrou bagetu, pitíčko a k plnění úkolů i průvodce naučnou stezkou. Nic pak už nebránilo tomu, poprat se s Blaníkem, plnit úkoly naučné stezky a opisovat si písmena, ze kterých se měla složit tajenka.

 

Někteří z nás se při výstupu rozhledně k pěkně zapotili, někteří to vzali okliknou, ale také nakonec k rozhledně dorazili. Zde na ně čekalo první stanoviště, kde určovali dopravní značky. Cestou z Blaníku tentokrát směrem ke Kondraci se nadále plnily úkoly naučné stezky, sbírala písmena a ještě byla připravena dvě stanoviště se zdravovědou a bezpečností na silnici při jízdě na kole.

 

Poslední písmeno do tajenky si družstva opsala u parkoviště u Krasovic. Pak už jen na mladé hasiče čekalo seběhnutí dolů do Kondrace, vyluštění tajenky z posbíraných písmen, nakreslení rozhledny a Hasíkovo dobrodružství bylo u konce.

 

Na cestu domů se všichni ještě posilnili teplou polívkou a po nástupu se utahaní vydali směrem k domovu.

 

Náhledy fotografií ze složky Zimní Hasíkovo dobrodružství 23.2.08