Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slavnostní otevření nového hřiště 11.8.2012.

17. 8. 2012

 

Vážení sportovní přátelé!
Dovolte mi, abych Vás přivítal na již 8. ročníku „Memoriálu Jaroslava Chudlařského“, který se koná 11. srpna 2012. Vítám Vás v areálu sportovního hřiště, který jak jsem v minulém roce slíbil doznal kvalitativních změn. Dnes slavnostně otevřeme víceúčelové hřiště na menší sporty – tenis, odbíjenou, košíkovou a házenou. Toto hřiště bylo budováno od dubna letošního roku a dne 24. července bylo zkolaudováno. Mimo samotnou plochu bylo upraveno i okolí, zřízena hospodářská budova a přidělány i atrakce pro děti. Celkový náklad včetně víceprací (napojení kanalizace a vodovodu) činí včetně DPH téměř 7,5 milionu Kč. Celková dotace bude cca 5 milionu korun a já bych touto cestou chtěl poděkovat: Středočeskému krajskému úřadu, ROP Střední Čechy, firmám, které se na budování podíleli a i Vám všem, kteří nám pomáhali, aby se dílo podařilo. Nyní náš sportovní areál má již požadovanou podobu a pokud by se nám podařilo dokončit stabilní překážkovou dráhu pro hasiče a maximálně využít ostatní prostory byl by obrázek dokonalý. Zastupitelstvo Obce Olbramovice má v plánu zřídit pracovní místo – správce hřiště, který by tento areál spravoval. Zároveň Vás – občany obce zvu na náš sportovní stánek nejen jako diváky, ale zastupitelstvo rozhodlo, že běžné užívání areálu bude bezplatné pro všechny naše občany, s využitím sportoviště počítá i naše škola.
Ale dnes jsme se sešli k oslavě té krásné hry nazvaná kopaná, která se u nás u nás hraje od roku 1934 t.j. 78 let. Vystřídalo se u nás již několik fotbalových generací. Nejstarší pamatují ještě hřiště u rybníka „Zákostelského“. Vystřídalo se i několik generací funkcionářů, kteří by naše hřiště dnes nepoznali. Pokud jde o rekonstrukci hřiště včetně zázemí, mohli bychom být spokojeni. Dařilo se nám i v soutěžích, protože jaro A mužstva bylo vydařené, dařilo se i mládežnickým mužstvům. Proto dbejme na přípravu mladší generace, aby náš fotbal vzkvétal, aby tento areál byl využit. Vše chce tvrdou práci, jsme si vědomi, že příprava mladých fotbalistů je časově náročná. Naše obec si je toho vědoma a oceňuje trenéry a funkcionáře, rovněž nadále obec počítá se všestrannou podporu SK. Já sám jsem měl výrazné vrstevníky, kteří byli vynikajícími hráči našeho SK – jedná se o pana Miroslava Kaprálka, Jaroslava Chudlařského a Karla Helmu. Tito již nejsou mezi námi stejně jako desítky dalších hráčů a funkcionářů, ano člověk je smrtelný a já lituju, že se nedožili dnešních dnů, aby viděli, že kopaná v Olbramovicích je stále živá. Ano člověk je smrtelný, fotbal je živý, žije a bude žít i nadále.
Milí příznivci, kamarádi, potěšte se kopanou, přeji Vám hodně sportovních zážitků, zdraví, dobrou náladu a fotbalu zdar.
Pavel Pohůnek
starosta obce

 

hriste.jpg