Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nová cisternová automobilová stříkačka

21. 1. 2016

   Dne 13. dubna 2015 přivezli členové jednotky František Zoul st. a ml. CAS K25 LIAZ 101. Tuto starší cisternovou automobilovou stříkačku koupila obec Olbramovice od HZS SŽDC Praha pro potřeby své výjezdové jednotky SDH.

   CAS K25 Liaz má objem nádrže na vodu 2500 l a objem nádrže na pěnu 400 l. Na cisterně bylo během několika měsíců svépomocí, občas i za pomoci odborných firem, provedeno několik oprav a úprav. Nejprve jsme celé auto důkladně umyli. Poté byly vyměněny některé části karoserie a byl opravený lak. Do kabiny byla zabudována vozidlová radiostanice, ovládání zvukového a světelného výstražného zařízení, držáky náhradních lahví k dýchacím přístrojům apod. V nástavbě bylo přiděláno mnoho úchytů a držáků na vybavení, stejně tak na střeše nástavby. V nádrži na vodu jsme vyměnili vlnolamy. Zkontrolovaná byla také celá elektroinstalace. Ve vozidle s sebou k zásahům vozíme např.: hadice B, hadice C, proudnice a další armatury, ruční hasicí přístroje, motorovou řetězovou pilu, motorovou rozbrušovací pilu, elektrocentrálu, světla, prodlužovací kabely, lana, sorbent, čerpadla, ruční nářadí, ženijní nářadí, nosítka, lékárničku, dýchací přístroje, svítilny, vysílačky, výstražné vesty, přejezdové můstky, nastavovací žebřík a další. Auto je též vybaveno elektrickým navijákem a osvětlovacím stožárem.

   Cisterna, která je celkově v dobrém stavu, bude dále dovybavována dle našich potřeb. Zařazená do výjezdu byla začátkem září 2015 a už má za sebou několik ostrých výjezdů. Věřme, že nám všem bude spolehlivě sloužit, když už to bude potřeba.   

 

Foto prací před zařazením do výjezdu:

sdholbramovice.rajce.idnes.cz/CAS_K25_Liaz_-_opravy%2C_upravy/