Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zásah - prověřovací cvičení 7.12.08

9. 12. 2008

Dne 7.12.2008 v 10:00 hod byla jednotka SDH obce Olbramovice pomocí svolávacího zařízení KANGA z OPIS Kolín povolána k požáru na žel. nádraží v Olbramovicích. Jednotka vyjela v počtu 11 členů s CAS 32 T 138 a DA 12 A 30.

Po příjezdu na místo zásahu bylo průzkumem zjištěno,že se jedná o požár mezi druhým a třetím podlažím v budově č.p. 80 bývalé čističky obilí u uhelných skladů na žel. nádraží v Olbramovicích, kde se podle svědků nachází jedna osoba, která požár před příjezdem jednotky likvidovala za pomoci PHP. Proto bylo VZ rozhodnuto o vytvoření dopravního vedení 1B s rozdělovačem od CAS 32 a nasazení 4 členů v dýchacích přístrojích s jedním proudem C do budovy k vyhledání a následné záchraně postižené osoby, které byla po vynešení pomocí nosítek mimo budovu ze 3 nadz. podlaží poskytnuta předlékařská pomoc. V celém objektu byl vypnut přívod el. proudu. Dále byl nasazen 2 proud C po nastavovacím žebříku do okna v objektu. V budově prováděna likvidace jedním proudem C a následně rozebírání konstrukce dřevěných podlah a stropů. Po lokalizaci požáru byl vytvořen třetí proud C před budovou, kde byly dohašovány zbytky z rozebírané dřevěné podlahy a stropu. Po likvidaci a vyhodnocení prověřovacího cvičení se jednotka v 10:47 hod. vrátila zpět na základnu.


složení jednotky - Zoul František, Císař Pavel, Ledvinka Lukáš, Zoul František ml., Lamač Jiří, Otradovec Václav, Hořejší Petr,Kraus Vladimír, Hovorka Jakub, Zoul Jiří, Šmídek Petr

 

Náhledy fotografií ze složky Zásah - prověřovací cvičení 7.12.08